Dry Needling

Wat is Dry Needling ? 

Dry Needling is een effectieve behandelvorm bij spierpijnklachten. Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut  Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Meestal is de verbetering in souplesse, kracht en pijn direct voelbaar.
 

Spierverharding - "Myofasciale Triggerpoint"

Een spierverharding is een pijnlijke plek in een spier, die naast lokale drukpijn, ook vaak de door u herkenbare pijn op afstand kan veroorzaken. Spierverhardingen kunnen zich uiten in:
  • pijn ter plekke in een spier met of zonder uitstraling
  • bewegingsbeperkingen en /of stijfheid
  • verminderde spierkracht in de spier
  • pijnklachten en pijnontwijkend gedrag
  • reacties zoals transpireren, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn of koude handen hebben
 

Wat kunt u verwachten?

Na een gedegen onderzoek zal de behnadeling zich richten op het "losmaken" of deactiveren van de spierverhardingen met Dry Needling. Met een naaldje worden de spierverhardingen gericht aangeprikt en losgemaakt.  U krijgt na de behandelingen oefeningen voor thuis om de mobiliteit te onderhouden.
 

Vergoeding

Dry Needling valt onder de algehele behandeling fysiotherapie of manuele therapie. Dus als u aanvullend verzekerd bent voor behandeling fysiotherapie dan valt Dry Needling ook hieronder. Binnen het MTC Huizen wordt Dry Needling toegepast door Dineke Hardebol, Martijn Molenaar en Michael Kornmann.
 

Meer informatie

Op de website van de de Nederlandse Vereniging voor Dry Neeling ( NVDN )kunt u meer informatie vinden.