skip to Main Content
Bel 035 - 52 413 89

Onze bekkentherapeut behandelt mensen met problemen in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Dit kunnen zowel mannen als vrouwen zijn. Veel klachten zijn te verhelpen, maar mensen hebben vaak moeite om met deze klachten bij een zorgverlener aan te kloppen. Schaamte speelt daarbij een rol. Als ze over die schaamte heen stappen, blijkt het leven weer veel prettiger te worden.

Bekkenpijn bevindt zich laag in de rug, in de billen, bovenbenen, liezen, het stuitje of aan de voorkant bij het schaambot. De term bekkeninstabiliteit werd ook wel gebruikt wanneer er problemen zijn die tijdens de zwangerschap of na de bevalling nog aanwezig zijn.

De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm ondersteunt. Die bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. De spieren dragen bij aan de stabiliteit van het bekken.

Functioneren de bekkenbodemspieren niet goed, dan kan dat tot problemen op deze gebieden leiden. Pijn in de onderbuik, in de bekkenbodem, bij het stuitje of schaambeen komt hierbij ook voor. Lage-rug- en bekkenpijn kunnen ook veroorzaakt worden door niet goed functionerende bekken- en bekkenbodemspieren.

Bij mij kun je terecht voor adviezen over houding, houdingsveranderingen, juist leren aanspannen van spieren, belasting en belastbaarheid, toiletgedrag en ondersteunende hulpmiddelen, zoals een bekkenband. Tevens kunnen de spieren rondom het bekken geoefend worden, zodat ze, indien nodig, krachtiger worden of beter kunnen ontspannen. Indien nodig kunnen pijnpunten behandeld worden

Onze specialist