Jacqueline Smit-Swarte

In 1996 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck. Nadat  ik een jaar als vrijwilliger in Indonesië heb gewerkt op een school voor gehandicapte kinderen, ben ik mijn eigen praktijk gestart. Deze praktijk was gevestigd binnen de fysiotherapiepraktijk bij de opleiding van Thim van der Laan en later binnen de praktijk van Rob Tamminga, Medicort.  Na 12 jaar in Utrecht gewerkt te hebben, en vaak in de file te hebben gestaan, heb ik toch gekozen om dichter bij huis te werken en heb me sinds 2010 met veel plezier aangesloten bij het team van het MTC.
 
In mijn oorspronkelijke keuze voor het vak oefentherapie Mensendieck werd ik vooral aangetrokken door het kunnen begeleiden van mensen in het zélf kunnen beïnvloeden van hun klachten. En ook nu nog is juist dit aspect van het vak wat mij enthousiast maakt. 
Vaak blijkt dat juist een subtiele wijziging in lichaamsomgang en gedrag een groot effect kan scoren. Zodat een mens weer in staat gesteld wordt zijn eigen herstellend vermogen aan te spreken. En hierbij is het voor mij belangrijk te kijken naar de persoon zelf, en naar de persoon in zijn geheel.  Om van daaruit te zoeken naar de oplossingen die juist in uw situatie het meest geschikt zijn.
  
Ook buiten mijn vak als oefentherapeut hou ik me graag bezig met bewustzijn en daarnaast met meditatie. En ik ben graag creatief bezig, samen met mijn twee kinderen.
  
Ik ben werkzaam op dinsdag en vrijdag op locatie MTC de Hoftuin, Hugo de Grootsingel  1 te Huizen.
 

Specialisatie

 

Contact

smitswarte@mtchuizen.com