skip to Main Content
Bel 035 - 52 413 89

Het aantal mensen met aandoeningen van de hand is zeer groot. Een klacht aan de hand kan bepaalde handelingen bijna onmogelijk maken. Dit kan ingrijpende gevolgen voor uw dagelijks leven hebben. De behandeling van aandoeningen van de hand en pols vraagt van de behandelend therapeut specifieke kennis en vaardigheden.

Wordt u ook gehinderd door een klacht aan de hand of pols? Maak vandaag nog een afspraak!

Maak een afspraak

Aandoeningen aan de hand en pols

De volgende aandoeningen aan de hand en pols komen het meest voor:

  • Duimartrose: Slijtage van het kraakbeen kan in meerdere gewrichten van de hand en vingers voorkomen, maar komt het vaakst voor in de basis van de duim. Naast pijnlijk is het gewrichtje doorgaans stijf en kan het dik en warm aanvoelen.
  • Trigger finger: Een vinger die ‘vast loopt’ en krom blijft staan wordt een triggervinger genoemd. De pees zit dan vast in de peesschede.
  • Quervain: Hierbij zijn de pees en peesschede aan de duimzijde van de pols ontstoken.
  • Duputren: Een contractuur van Dupuytren is een vergroeiing van bindweefsel in de handpalm. U kunt één of meer vingers niet meer strekken.
  • Carpaal tunnel syndroom: Aan de binnenzijde van de pols zit een tunnel waar zenuwen en pezen doorlopen, de carpale tunnel. De handzenuw kan door bepaalde omstandigheden door een vernauwing knel komen te zitten. Dit geeft pijn, tintelingen en/of een doof gevoel in uw duim, vingers en handpalm.
  • Skiduim: Een skiduim is een veel voorkomende aandoening. Bij een skiduim verrekt, verslapt of scheurt de gewrichtsband die aan de binnenzijde van de duim ligt. Dit kan gebeuren door een val bij het skiën maar ook tijdens bijv. balsporten.
  • Peesklachten of letsels van de buig- of strekspieren van de pols of vinger(s)
  • Fracturen aan de pols of vingers

Heeft u één van de hierboven genoemde aandoeningen aan uw hand of pols en wilt u weten wat u daar door middel van fysiotherapie aan kan doen? Maak een afspraak voor een intakegesprek!

Maak een afspraak